Logo van Casa Foresta

Zeewier, Schelp- en SchaaldierenAan zee, flesje cider in de hand of een andere limonade, zeevruchten, zeewieren, een briesje en hopelijk een zonnetje!  Ga je mee...?

Het is in veel landen doodnormaal om dagelijks een portie zeewier te happen. De Japanners zijn er zelfs kampioen in. Japanners consumeren de meeste zeewier van alle volkeren op aarde en hebben de hoogste levensverwachting. Dit komt niet alleen door het eten van zeegroenten. Japanners eten ook veel meer vis en soja, veel minder vet en ze zijn een stuk magerder dan de gemiddelde Nederlander. Maar zeewier draagt zeker haar steentje bij aan hun gezondheid. Zo hebben oudere Japanners beduidend minder rimpels (voor de ijdeltuiten onder ons).

Daarnaast zitten zeewieren boordevol gezonde stoffen als vitamines, mineralen, ijzer, jodium en ga zo maar door! Super gezond dus!

We behandelen veel onderdelen zoals:
  • wat zijn wieren?
  • zeewier en consumptie
  • schelp- en schaaldieren uit Zeeland

We gaan ook een kijkje nemen naar de verschillende schelp- en schaaldieren. En naar wat je er vervolgens mee kunt doen. Je eigen krabben vangen en dan..? Je eigen wier plukken en dan...? Nooit meer zonder emmer en schaar naar het strand, want op de kribben, pieren en andere zeeweringen groeien de lekkerste wieren en vang je heerlijke krabben.

Zoals bij elke workshop van Casa Foresta is er een biertje voor iedere hunter, witte wijn voor de wijnliefhebbers en een vuurtje voor pyromaan in ons! We gaan koken op hout, misschien op de planken van Emily van de Woerdt? Who knows, het wordt in ieder geval een feestje!

Noot van een deelnemer:
"Nieuwsgierig naar wat er zoals in het zeewater groeit en rondzwemt ben ik naar Yerseke getogen om meer te leren over wieren, schelpdieren en wat blijkt; ook schaaldieren. Koken of juist rauw, in de oven of in een pesto. Zelf zoeken en benoemen van diverse soorten als examen. Dan met gezonde trek op naar de schaal- en schelpdieren bereid door Edwin en helpende handen. Gevolgd door het toetje; een zoektocht naar oesters langs de dijk, wijn en citroen mee, om zo vers mogelijk te genieten van deze delicatesse uit de Oosterschelde. Een heerlijke afsluiting van een dagje eten uit de natuur." Groeten en dank! Arjen Waaienberg

Plaats: rond Yerseke
Tijd: afhankelijk van de eb/vloed kalender
Kosten: € 99,- inclusief een warme maaltijd
Hoe lang? Minimaal 5 uur tot max 6 uur
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15

Aanmelden via info@casaforesta.nl

Deze workshop wordt gegeven op:

zaterdag 12 mei 2018
zondag 10 juni 2018