Logo van Casa Foresta

Wildplukken op Sterrenniveau

 

Ik pluk al jaren wilde kruiden, bloemen, bessen en paddenstoelen voor sterrenchefs zoals Ron Blaauw (Ron Gastrobar (Oriëntal)), Joris Bijdendijk (Rijks) en vele anderen. Graag deel ik mijn kennis van o.a. de producten die ik voor deze topchefs pluk.

Ga je mee daslook plukken? Deze plant prijkt steeds vaker op de menukaart.. En welke prachtige bloemen blijken gewoon eetbaar? Fantastisch kleurrijk op je bord, een lust voor oog en mond. Welke plant geeft dat bittertje, dat zoetje? Verrassend; een plantje dat smaakt naar een Granny Smith, of naar wasabi. De natuur geeft ons zoveel mooie producten om mee te werken!

Wat is er in het seizoen? Welke eetbare planten neem je mee naar je keuken om er heerlijke gerechten mee te maken? Hoe maak je een siroop van..? Hoe prepareer je je gevonden planten, knoppen en wortels?

Eerst maken we een prachtige wandeling, en gaan we op zoek naar culinaire wildpluk die sterrenchefs gebruiken. Bijvoorbeeld mooie waterkers, bijzondere dennennaalden of klaverzuring. Vervolgens gaan we de wildpluk verwerken in een (door mij voorbereide) volledig warme maaltijd die we daarna verorberen onder het genot van een goed glas wijn, een biertje of fris. Laat je smaakpapillen op scherp zetten in deze verrassende workshop van in totaal minimaal 6 tot 8 uur. 

Tijdstip: wordt van tevoren bekend gemaakt, meestal vanaf 13:00 uur
Waar: Sonsbeekpark in Arnhem en Veluwezoom
Kosten: €99,-
Aanmelden via info@casaforesta.nl

 









Deze workshop wordt gegeven op:

zondag 18 februari 2018
zaterdag 10 maart 2018