Logo van Casa Foresta

Wildplukken - De Natuur als Supermarkt

 

De natuur is onze oudste supermarkt. Het geeft ons alles wat we nodig hebben. Superfoods? Je vindt ze daar. Maar wildplukken is meer dan je maaltje plukken in de natuur. Wildplukken is een ervaring, een beleving. Wildplukken doe je met je handen. Je voelt, kneust, ruikt, knipt en plukt de heerlijkste wilde planten, noten, bessen en paddenstoelen. Het zet je zintuigen op scherp.

Er is altijd wel een seizoen van overvloed. Je moet alleen weten in welk seizoen je wat plukt, en wat je daarbij in acht moet nemen om nog veel langer van al dat moois en lekkers te kunnen genieten. Ik neem je graag mee om je kennis van de wilde eetbare natuur op te schroeven. Je hebt er dan jaren plezier van.

We maken een prachtige wandeling waarbij je het landschap leert lezen zodat je weet wat je waar kan verwachten aan eetbare zaken uit de natuur. We gaan op zoek naar eetbare wilde planten, knollen, vruchten en misschien paddenstoelen. Maar ook allerlei knoppen die barsten van de energie en lekkere smaken.

We plukken een heerlijk maal bij elkaar van wat er voorhanden is, en dat is altijd een verrassing. Die wildpluk verwerken we in een (door mij voorbereide) volledig warme maaltijd die we daarna verorberen onder het genot van een goed glas wijn, een biertje of fris. Laat je zintuigen verrassen in deze workshop van in totaal minimaal 6 tot 8 uur!

Tijdstip: wordt van tevoren bekend gemaakt, meestal rond 13:00 uur
Waar: Sonsbeekpark in Arnhem en Veluwezoom
Kosten: €99,-
Aanmelden via info@casaforesta.nl

 

Deze workshop wordt gegeven op:

zaterdag 24 maart 2018
zaterdag 31 maart 2018
zaterdag 28 april 2018
zondag 6 mei 2018
zondag 27 mei 2018