Logo van Casa Foresta

Wildpluk met Ron Blaauw


 

Unieke workshop bij Ron Blaauw, in samenwerking met Casa Foresta
De eetbare natuur in het Vondelpark

Struinen door het Vondelpark, op zoek naar eetbare planten en paddenstoelen - Ron Blaauw en wildplukker Edwin Florès presenteren een wel heel bijzondere workshop, waarbij spanning en ontspanning op unieke wijze samenkomen. De unieke zoektocht naar de eetbare natuur in het Vondelpark wordt namelijk culinair afgesloten met een uitgebreide lunch bij Ron Gastrobar, bekroond met 1 Michelinster.

Vaak zijn mensen zich niet bewust van al het moois en lekkers dat de natuur ieder seizoen opnieuw te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan eetbare voorjaarsbloemen, wilde salades, paddenstoelen en meer lekkers. Om die reden organiseren chefkok Ron Blaauw en wildplukker Edwin Florès, workshops waarin de eetbare natuur in het Vondelpark centraal staat. Deze belevenis is bij uitstek ook geschikt voor bedrijven die tijdens een personeelsuitje op zoek zijn naar spanning en ontspanning. De workshop gaat van start onder het genot van een welkomstdrankje bij Ron Gastrobar in Amsterdam. Edwin neemt jullie mee in de unieke zoektocht naar eetbare natuur en de workshop wordt afgesloten met een uitgebreide lunch. Kortom: een unieke ervaring!

Casa Foresta wildplukker Edwin Florès is opgegroeid in de natuur. Al zolang hij zich kan herinneren plukt hij eetbare planten, paddenstoelen en bessen en sinds een aantal jaren levert hij zijn unieke seizoensgebonden produkten exclusief aan Ron Blaauw.

Florès: “Ik ben blij met de revival van het fenomeen "Back to Nature". De natuur is overal en in ieder plantsoen, bos, weiland of park is wel iets te eten te vinden. De vlierstruiken groeien net zo goed in de Bijlmer als in het Vondelpark of elders in het land. Iedere dag pluk ik eetbare planten, paddenstoelen en wat er verder maar te vinden is, want elk seizoen kent zijn unieke produkten. Denk bijvoorbeeld aan morieljes, daslook en speenkruid in het voorjaar en vlierbloesem, wilde waterkers, eekhoorntjesbrood en veel bessen in de zomer. In de winter pluk ik diverse paddenstoelen, noten en kastanjes en al dit lekkers wordt door Ron Blaauw in zijn gerechten verwerkt.”

Minimaal aantal deelnemers: 10
Kosten per persoon: € 135,00
Aanmelden via info@casaforesta.nl

Deze workshop wordt gegeven op: