Logo van Casa Foresta

Kop tot Staart workshop Roken, Stoken en Koken

 

Casa Foresta houdt (van) varkens. Prachtige grijs gevlekte Bonte Bentheimers, een ras om op te vreten! Een Oud-Hollands ras dat werd behoed voor uitsterven. Op Het Laantje groeien ze langzaam tot vet lekker. Het ontbreekt hen aan niets, ze leven (zich te) buiten. Liefdevol worden ze grootgebracht van big tot beer, van bake tot bakworst. 

Weinig zo (h)eerlijk als het vlees van deze vrije blije varkens. In deze bijzondere dagvullende workshop verwerken we een groot deel van een eigen varken. We blijven ver van vleesschandalen. Deze varkentjes hebben met hun neus in moeder aarde gewroet en dat zul je proeven ook!

Wat gaan we doen? We gaan verschillende soorten worst maken. Maar dat niet alleen; we gaan ook aan de slag met een rookkast, de BBQ en met open vuur. Ook andere delen van het varken komen aan bod!

Wat we bijvoorbeeld gaan doen (precieze inhoud afhankelijk van 't seizoen):
• een gedeelte van een varken uitbenen
• verschillende bereidingen van worst zien
• zelf een bloedworst maken
• een aantal verschillende verse worsten maken
• wilde kruiden oogsten voor in de worst
• roken, stoken en koken op hout en kolen

.. dit onder het genot van een biertje, wijn of fris.
Het aansteken van de vuren is een magisch moment, dat doen we dan ook op een bijzondere, traditionele manier. Want bijzonder vlees moet op een bijzonder vuur garen. Kortom: het wordt een dag om niet meer te vergeten.

We starten aan het begin van de middag en eindigen rond het kampvuur met een heerlijk maal met zelfgemaakte worst. Houd rekening met zes tot acht uur food, fire & fun. Laat je verrassen en doe mee!

Tijdstip: wordt van tevoren bekend gemaakt, meestal vanaf 13:00 uur
Waar: Ressen, tussen Arnhem en Nijmegen
Kosten: €99,-
Aanmelden via info@casaforesta.nl

Deze workshop wordt gegeven op:

zondag 22 oktober 2017
zaterdag 4 november 2017
zaterdag 18 november 2017
zaterdag 9 december 2017
zaterdag 16 december 2017