Logo van Casa Foresta

Workshops

Casa Foresta geeft diverse workshops. Ze hebben allemaal één ding gemeen: het gaat allemaal om "Eten uit de Natuur"! Ik neem u graag mee naar buiten het bos of veld in. Klik links in het menu onder workshops voor de verschillende workshopbeschrijvingen. Voor alle workshops geldt dat deze voor zowel bedrijven als particulieren kunnen worden gegeven.

Neem voor een (privé)workshop, feest of bedrijfsevenement (bedrijfsfeest, teambuildingactiviteit, catering, etcetera) contact op voor een advies en offerte op maat. Neem contact op via info@casaforesta.nl.

Voorbeeld bedrijfsuitje Food, Fire & Fun

De titel zegt het al, we gaan plezier hebben, eten en vuurtje stoken. Deze workshop is voor iedereen een feest. Na ontvangst met koffie bespreken we de indeling van de dag. We beginnen met een lange wandeling door het bos waar we onder begeleiding van een expert kijken naar verschillende bomen en de werking van paddenstoelen op hout. U krijgt uitleg over hoe je zelf paddenstoelen kunt kweken! We zullen stilstaan bij enkele eetbare paddenstoelen. Maar we gaan ook kijken naar de eetbare natuur in het algemeen. Er groeit zoveel eetbaars in het bos, mooi om daar eens bij stil te staan. Denk aan eetbare vruchten, bloemen, knollen, etcetera.
Ik deel veel van mijn kennis over de eetbare natuur.
Als het werk gedaan is ontsteken we de vuren. Boven een houtvuur wordt het eten voor u gegaard. De kurken van de flessen getrokken en het brood op tafel gezet.. Na samenwerken komt samen genieten van een heerlijke houthakkersmaaltijd! 

Deze workshop is zeer geschikt voor themadagen van bedrijven, teambuildingactiviteiten of bedrijfsfeesten.

Ervaring van een deelnemer:

We wilden iets anders dan karten, uit eten of paintballen en toen kwamen we Casa Foresta tegen. We hebben een boeiende, hands-on en gezellige dag gehad. Van een verassende wandeling door Sonsbeek park, vuurtje stoken in de weiden, genieten van het primitieve van de natuur tot worsten maken met oesterzwammen... Wij zullen nooit meer op dezelfde manier door een bos lopen en terug denken aan een top avond met collega's en entertainer/gastheer Edwin!

http://thomas.exposure.co/de-eetbare-natuur

Daniel Spronk  Eigenaar Eight Media Arnhem


Kosten € 85,- per persoon

 

Food, Fire & Fun met Casa Foresta   Food, Fire & Fun met Casa Foresta   Food, Fire & Fun met Casa Foresta
         

Voorbeeld privéworkshop Eten uit de Natuur

Deze workshop geef ik aan selecte groepjes vanaf 8 personen. Locatie stemmen we gezamenlijk af bij u in de buurt. Wilt u leren wat u uit de natuur kunt eten dan deel ik graag mijn kennis met u. We kijken naar wilde planten, paddenstoelen, bessen, noten, bloemen en veel meer lekkers uit de natuur. In samenspraak met u neem ik een lunch mee of gaan we ter plekke een lunch samenstellen. Deze workshop is een maatwerkpakket. Uw wensen verpak ik in deze mooie intieme workshop. Workshop bestaat uit minimaal de volgende onderdelen:

  • Ik neem u mee op een speurtocht naar eetbare planten, bloemen etc.
  • U leert minstens 20 eetbare planten, bessen en bloemen plukken
  • U leert enkele medicinale planten kennen en de gebruiken hiervan
  • In het seizoen van de paddenstoelen leer ik u minstens 5 eetbare paddenstoelen plukken 

Kosten € 100,- per persoon

Duur van de workshop is ongeveer 7 uur.

Ervaring van een deelnemer:

Edwin is oprecht, eerlijk, heeft veel kennis, weet met humor zijn kennis over te brengen en vindt het oprecht fijn om deze kennis met je te delen. Edwin is enthousiast en dat brengt hij over. Naast het zoeken van verschillende, planten, bloemen, kruiden, paddenstoelen en berken tappen, geeft hij ook handvatten hoe te beginnen met wildplukken. Verder: vraag raak. Hoe meer je vraagt, des te meer je leert.
Het was op onze cursusdag zelfs zo gezellig dat we onder het genot van een zelfgemaakt bittertje, vlierbloesemchampagne, een wijntje en een biertje tot laat op de avond bij de open haard op een heerlijk schapenvachtje hebben nagetafeld.
Kortom wij voelden ons thuis. Na de workshop zijn wij met een warm gevoel en een berg van enthousiasme naar huis gegaan.
Govert de Jong 


Voor meer info kunt u contact met mij opnemen via info@casaforesta.nl