Logo van Casa Foresta

Nieuwsbrief Oktober

Nieuwsbrief Oktober

Beste Lezers,

Het paddenstoelenseizoen is op zijn hoogtepunt. Het bos ruikt naar herfst en de bladeren beginnen te vallen. Met dit mooie weer is er geen fijnere plek om te struinen dan door de bossen in ons land. Waar je ook kijkt overal zijn er paddenstoelen. Welke zijn nou eetbaar? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen als ze paddenstoelen zien in het bos. Ik leer je graag in een workshop hoe je determineerd, hoe kijk je nu naar een paddenstoel en hoe zoek je ze op in een veldgids.
Daarnaast verzorg ik aankomende maand een paar bijzondere workshops. Een daarvan is met Esther Jacobs. De "No Excuses" lady van Nederland. Ze is spreker, schrijver en pionier -sommigen vinden haar meer een rebel- die staat voor resultaten; ongeacht de omstandigheden. Lees hierover meer in de bijzondere samenwerking met Esther.
Daarnaast biedt ik ook een herhalings workshop aan voor diegene die al eens bij mij een workshop heeft gevolgd. Een dag struinen door de Nederlandse Natuur opzoek naar de eetbare natuur, van paddenstoelen tot al het groen wat nog in de winter groeit.

In deze nieuwsbrief:

- Bijzondere samenwerking met Esther Jacobs
- Workshops
- Herhalingsworkshop voor cursisten die al eens een workshop hebben gevolgdGroeten,

Edwin

Into the Wild Manouvreren in de keuze jungle

Bijzondere Workshop met Esther Jacobs

Wildplukker Edwin Flores en ‘no excuses lady’ Esther Jacobs nemen je mee op een verrassende en culinaire wildpluk wandeling als metafoor voor de keuzes die je in de ‘urban jungle’ maakt. Met een directe vertaalslag naar je work-life balance, ondernemerschap en je hart volgen. Lees meer over Esther op http://estherjacobs.info/en/whos-that-girl/Spreker en schrijver Esther vertelt hoe ze werd ontslagen uit Nederland omdat ze te veel reist en hoe ze als digital nomad ofwel lokatie onafhankelijk ondernemer buiten het systeem leeft. Ze laat zien hoe je in iedere situatie de controle kunt houden/nemen en hoe je van iedere uitdaging een kans kunt maken.

We gebruiken de natuur als metafoor voor ons leven en onze business:
  • Hoe zorg je bijvoorbeeld voor ‘brood op de plank’ wanneer je op onbekend terrein navigeert?
  • Ben je specialist of generalist? Hoe je met 20% van de informatie 80% kunt doen, ook waar het je eigen kost bij elkaar scharrelen gaat.
  • Hoe lees jij je ‘landschap’? En hoe bepaal je je route? Wat pluk je onderweg? In welk seizoen oogst je wat?
  • Hoe herken je wat jou ‘voedt’ en wat ‘giftig’ is voor jou?
‘Into the wild’ is een verrassende en avontuurlijke dag met inspirerende mensen incl. wildpluk wandeling in de natuur, workshop over keuzes in je leven, lunch, borrel en BBQ.

Prijs Early bird prijs €125 pp (normaal €150)
Wanneer en waar: zaterdag 25 nov van 11:00 tot 19:00 uur in Ressen (bij Arnhem)

De workshop gaat door bij 15 personen aan melden kan via info@casaforesta of https://shop.estherjacobs.info/product/into-the-wild-overleven-in-de-keuze-jungle/

Eetbare Paddenstoelen Workshops

 

Het Paddenstoelen Seizoen is nu echt goed los gebarsten! Ga mee op een mooie tocht door de wereld van mycelium en zwammen!

Een geruisloze jacht door de natuur op zoek naar smakelijke paddenstoelen. Op de volgende dagen geef ik workshops met een drie gangen diner met smakelijke eetbare paddenstoelen. Ik hoop dat ik je mee mag nemen in de wereld van de eetbare paddenstoelen.

Ieder seizoen geeft zijn eigen prachtige eetbare, smakelijke paddenstoelen. Hun namen spreken tot onze verbeelding. Zo geeft het voorjaar ons morieljes, terwijl je in de zomer misschien eekhoorntjesbrood kunt vinden. En in de herfst, en in de winter, kun je op zoek naar oesterzwammen, fluweelpootjes en soms zelfs de witte kluifzwam.

Ik neem je mee op ontdekkingstocht naar paddenstoelen en leer je de fijne kneepjes van het determineren. We maken een prachtige wandeling door verschillende landschappen en komen op bijzondere locaties. Het is een geruisloze jacht, waarbij het niet gaat om de kilo's paddenstoelen, maar om de kennisoverdracht en de beleving.

Wat je leert:
▪ het landschap lezen, zodat je weet welke wildpluk je waar kunt verwachten
▪ hoe determineer je paddenstoelen?
▪ waar vind je ze?
▪ wat zijn de gevaren, wat de fabeltjes?
▪ waarom is het best wel eenvoudig?

Leer het allemaal tijdens deze prachtige workshop van in totaal minimaal 6 uur. Na afloop kun je minstens 8 paddenstoelen determineren, en weet je wanneer en waar je ze kunt vinden. Ik vertel tijdens de hunt alles over het lezen van het landschap, wat je waar kan verwachten aan eetbare zaken uit de natuur. Dat gaat verder dan alleen paddenstoelen; denk aan eetbare planten, noten en vruchten. Een warme maaltijd is inbegrepen, een bijzondere ervaring onder het genot van een biertje, wijn of fris. Laat je verrassen!

Voor de aankomende periode worden de workshop gegeven op:
12 November 2017 Winterpaddenstoelen
28 Oktober in de ochtend nog plek voor 2 personen

Tijdstip: wordt van te voren bekend gemaakt, meestal vanaf 13.00 uur
Waar: Sonsbeekpark in Arnhem en Veluwezoom
Kosten: €99,-
Aanmelden via info@casaforesta.nl

Eetbare Smakelijke Paddenstoelen zoeken voor meer informatie.

Workshop voor Cursisten die al een keer zijn geweest

Voor de Workshoppers die al een keer met mij op pad zijn geweest organiseer ik een struindag door de Natuur. We gaan dan opzoek naar allerlei wilde kruiden, paddenstoelen en andere eetbaar lekkers.

De kosten voor een lange wandeling zijn € 50,-

19 November in het Sonsbeekpark te Arnhem

Mocht je mee willen dan kan je een email sturen naar info@casaforesta.nl