Logo van Casa Foresta

Nieuwsbrief Januari

Nieuwsbrief Januari

Vrienden,

Ik ben weer terug van een prachtige reis in Indonesie. 6 weken lang reizen door een groene archipel en volop mooie avonturen beleefd. De reis stond vooral in het teken van bezinning. Wat ga ik nu de aankomende periode doen, hoe zal 2018 eruit moeten zien. Zittend aan het strand, in de boot of wandelend door de jungle blijkt dat de aandacht dan toch weer verdwijnt naar de prachtige natuur, de rust.. en uiteindelijk ligt daarin het antwoord voor 2018. Dit jaar zal ik nog me nog meer gaan bezighouden met de basis van mijn werk. De eetbare natuur. De workshops worden aangepast, we gaan naast wildplukken, paddenstoelen zoeken en zeewieren rapen ook koken met de producten die we vinden.
Daarnaast ga ik eind november twee weken naar Italie, Umbrie om daar twee keer een week met mensen paddenstoelen te plukken, wijn te drinken, marktjes te bezoeken, truffels te hunten etc.. lees hieronder meer erover..

Casa Foresta is aan het groeien. En bij nieuwe ideeen en inzichten hoort een nieuw jasje, met een nieuwe website en huisstijl, maar ook nieuwe mensen. Mijn moestuin puilt uit, ik kom er niet aan toe om gewassen te verwerken of soms aan de man te brengen. Ik zoek daarom een leuk ondermenend mens die samen met mij de overgebleven gewassen wil gaan vermarkten. Dat kan zijn inmaken, fermenteren en op marktjes staan met de producten van "Casa Foresta" of onder eigen naam. Ook hierover straks meer.


In deze nieuwsbrief:

- Workshops 2018
- Ga je mee naar Italie Culinaire Paddenstoelen Reis Umbrie
- Nieuw Jasje
- Collega ondernemer gezocht


Groeten,

Edwin

Workshops 2018

    


Het is aftellen, het Morieljeseizoen staat voor de deur! Ik geef een geruisloze jacht door de natuur op zoek naar smakelijke paddenstoelen. De maand april zal vooral draaien om de morieljes en andere voorjaarspaddenstoelen. Ik geef in totaal 4 workshops omtrent deze bijzondere voorjaarsoorten. 15, 21, 22 en 29 april ga ik op zoek naar voornamelijk morieljes. Ga mee, schrijf je in en lees meer op Eetbare Smakelijke Paddenstoelen zoeken

Op 11 februari begin ik met mijn eerste workshop Wildplukken - De Natuur als Supermarkt
geheel in een nieuw jasje. We gaan namelijk naast wildplukken ook echt koken uit mijn Wildpluk Kookboek. Op mijn terrein in Ressen gaan we aan de slag met enkele geplukte ingredienten en koken minimaal 2 gangen met de geplukte producten.

Ook de Kop tot Staart workshops gaan in een nieuw jasje. We gaan nog meer gerechten maken met een heel big. Naast bloedworst, verse worst gaan we ook aan de slag met pate en natuurlijk een heel big om te verwerken op de bbq en rookoven. Ik heb nog plek op 3 maart voor deze bijzondere workshop Kop tot Staart workshop Roken, Stoken en Koken


Culinaire Paddenstoelen Reis ItalieEindelijk is het dan zover, ik ga 2 weken naar Italie om Paddenstoelen te zoeken.!

Dit jaar zal mijn boek over meer dan 50 eetbare paddenstoelen uitkomen. Dat vier ik o.a. met deze speciale reis naar Umbrie die ik samen organiseer met Adje Middelbeek. Zij heeft een prachtige locatie in Umbrie waar we met onze gasten telkens 1 week op pad gaan. Elke dag paddenstoelen zoeken en andere leuke uitjes. Na deze reis kun je zelfstandig opzoek naar eetbare paddenstoelen. Wil je mee stuur dan een email naar info@casaforesta.nl.
Voor meer informatie neem een kijkje op http://www.casaforesta.nl/1-eenmalige-workshop/agendaitem/culinaire-paddenstoelen-wijn-reis-umbrie-italie

Nieuw Jasje

Ik heb eindelijk de knoop doorgehakt.! Ik wil een nieuw jasje voor Casa Foresta. Het logo is niet mee gegroeid met wie ik ben. Het is het residu van een start die ik 8 jaar geleden heb gemaakt en die niet meer voldoet aan wie of wat Casa Foresta nu is.
Ik heb Tijs Koelemeijer de opdracht gegeven om mijn logo in een nieuw jasje te stoppen. Zo zullen er ook diverse andere deel logo's ontworpen worden voor al mijn activiteiten. Tijs heeft in het verleden al een aantal opdrachten voor mij uitgevoerd. Het betrof opdrachten voor www.bijenopjedak.nl tot www.wildplukken.nl maar nu pakken we het groter aan.
Maar ook mijn website zal drastisch aangepakt worden. Alles moet binnen het eerste kwartaal van het jaar afgerond worden. Ik hou je op de hoogte. voor informatie over Tijs neem een kijkje op https://tijskoelemeijer.com/

Collega Ondernemer gezocht

Elk jaar zit ik met een overschot uit de moestuin, elk jaar voer ik meer aan de varkens dan mij lief is. Ik kan het gewoon zelf niet meer bijbenen. De bijen mogen soms zelfs hun eigen honing opeten. De pompoenen rotten weg, de courgettes gaan naar de beesten en zoveel anders lekkers uit de moestuin vindt niet zijn weg naar een pot of een zuurkoolvat.

Ik ben dus op zoek naar iemand die mij wil helpen. Een persoon die van wanten weet en de mouwen kan opstropen. Iemand die 1 keer per week de overgebleven gewassen wil verwerken in potten of flessen. Iemand die van koken houdt. Iemand die met de rest van de producten van mijn moestuin een handeltje wil beginnen. Onder de vlag van Casa Foresta of onder zijn/haar eigen vlag.

Heb jij interesse stuur mij dan een mail of bel mij op 06-17179217
info@casaforesta.nl