Logo van Casa Foresta

Boeken

Wildplukken leer je door te doen. Maar ookal heb je die workshop gevolgd bij ons; het is leuk en vaak ook verstandig om je wat extra voor te bereiden voordat je op pad gaat.. Want welke planten en paddenstoelen zijn eetbaar? Hoe onderscheid je de niet-giftige van giftige soorten? Waar kun je ze vinden? Waar herken je ze aan? Wat vertelde Edwin ook al weer over.....? En nu je wat verzameld hebt, wat kun je er dan eigenlijk mee? Een trotse foto er van is leuk, maar er echt iets van maken, en dan je maal presenteren, hoe leuk is dat?!

Het moge duidelijk zijn: achtergrondinformatie in de vorm van veldgidsen, wildplukboeken en wildplukkookboeken is niet alleen boeiend om tot je te nemen, het is essentieel!

Hier volgt een bloemlezing; een beschrijving van uiteraard mijn eigen boeken, maar daarnaast veel bruikbare alternatieven. Klik hieronder voor verschillende overzichten van boeken mét, voor de enthousiasteling, ook een link om het betreffende boek meteen aan te kunnen schaffen! Een groot aantal zal door mij gerecenseerd worden.